Centrum Kultury i Promocji w Igołomi-Wawrzeńczycach
"Polski Producent Żywności 2011"- Bochnia 23 maja 2011 r.
23 maja 2011 r. KGW z Igołomi już po raz drugi przystąpiło do inicjatywy promującej Polski Produkt 2011.
Działanie to zostało podjęte z myślą o stworzeniu w Polsce i województwie małopolskim sprawnego i skutecznego lobbingu dla polskich firm rolno-spożywczych. W etapie wojewódzkim KGW z Igołomi zostało nominowane do następnego szczebla czyli ogólnopolskiego konkursu. Kapituła Wojewódzka była pod ogromnym wrażeniem kunsztu, walorów smakowych, tradycji przekazywanej przez pokolenia, a także estetyki przygotowania prezentacji. Do konkursu KGW przygotowało,, Gołąbki w sosie grzybowym". Oprócz tego głównego dania na stole nie zabrakło,, Pierogów igołomskich pieczonych", żeberek na kapuście, past z warzyw, rolady łososiowo-szpinakowej, pierogów z kapustą i grzybami, zalewajki, barszczu czerwonego, nalewki, a nawet tortu, który zasłynął na Dniu Seniora. Musimy zaznaczyć, że na 22 wystawców Panie z Igołomi znalazły się w pierwszej dziesiątce. Pomimo wielości zajęć jakie w tym okresie są najistotniejsze, dzielne laureatki znajdują czas na realizację swoich pasji kulinarnych i wokalnych, bo należy nadmienić, iż utworzyły zespół, który wykonuje piosenki na ludowa nutę znane w regionie małopolskim jak i w całym kraju. Życzymy dalszych sukcesów, które niebawem mogą osiągnąć na Festiwalu Smaku na Placu Wolnica w Krakowie.