Wyniki Konkursu na "Największe warzywo"

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
9 września 2019

 

 

 

 

Protokół Komisji Konkursowej

na ,,Największe Warzywo”

 

         W dniu 31.08.2019 r komisja konkursowa na ,,Największe Warzywo”, powołana Zarządzeniem Dyrektora Centrum Kultury i Promocji
w Igołomi-Wawrzeńczycach Nr 10/2019 z  dnia 01.08.2019r.

w składzie:

Zuzanna Stawinoga – przewodnicząca Komisji

Monika Kluch -zastępca przewodniczącego Komisji.

Anna Juszczyk – członek komisji.

Monika Syguła – członek komisji.

Szczepan Caba  - członek komisji.

Tomasz Buczek – członek komisji.

dokonała rozstrzygnięcia konkursu na „Największe warzywo”. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło na płycie lotniska w Pobiedniku Wielkim (namiot gminny)

Komisja konkursowa oceniała warzywa zgodnie z Regulaminem konkursu
na „Największe Warzywo” według wagi i średnicy. Zwyciężyło  25 gatunków  warzyw zgłoszonych przez  hodowców od dzieci po dorosłych.

  1. Brokuł–średnica-39..cm…Lucyna Miklas
  2. Kalafior – średnica – 46 cm –  Aneta Miernik
  3. Kapusta głowiasta biała -  waga: 6,76. kg –  Urszula Gas
  4. Kapusta głowiasta czerwona – waga: 4,68 kg-  Agnieszka Zastawna
  5. Kapusta pekińska  - waga: 1,80 kg –  Edgar Latała
  6. Kapusta włoska – waga: 4,02 kg –  Urszula Gas
  7. Kalarepa – waga: 5,84 kg –Izabela Kaczmarczyk
  8. Cebula  - waga: 0,64  kg – Rafał Kwiatek
  9. Por – waga: 1,56 kg – Justyna Krzemyk
  10. Czosnek – waga: 0,14 kg – Stanisława Gurda
  11. Burak ćwikłowy – waga: 3,38 kg – Beata Kuc
  12. Seler – waga: 2,18 kg - Maria Jachimczyk
  13. Marchew  - waga: 1,50 kg – Marzena Kaczmarczyk
  14. Pietruszka – waga: 0,70 kg – Elżbieta Trętko
  15. Rzodkiew Czarna – waga: 0,58kg – Magdalena Kaczmarczyk
  16. Rzodkiew biała – waga: 1,32 kg – Edgar Latała
  17. Papryka – waga0,74 kg – Adriana Szymczyk
  18.  Pomidor  - waga: 1,14kg – Paweł Cioś
  19.  Ziemniak  - waga: 0,66 kg – Adriana Szymczyk
  20. Bakłażan – waga: 1,86 kg – Stanisław Kościej
  21. Kabaczek– waga: 25,26 kg – Marzena Kaczmarczyk
  22. Ogórek gruntowy - waga:  2,02 kg – Beata Latała
  23. Patison  - waga: 2,50kg – Magdalena Kaczmarczyk
  24. Dyniajadalna – waga: 3,62 kg – Edgar Latała
  25. 25. Cukinia – waga: 5,62 kg – Aneta Miernik

Nagrody i dyplomy za wyhodowanie największego warzywa zostaną  wręczone na Targach Warzywnictwa podczas  XII Małopolskiego Święta Warzyw w dniu 01.09.2019 r. 

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie