Rozstrzygnięcie Konkursu na 'Największe Warzywo"

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Protokół Komisji Konkursowej

na ,,Największe Warzywo”

 

W dniu 2.09.2017 r komisja konkursowa na ,,Największe Warzywo”, powołana przez Komitet Organizacyjny X Małopolskiego Święta Warzyw w dniu 30.03.2017r zgodnie z zarządzeniem Wójta Gminy Igołomia Wawrzeńczyce nr 33a/2017 w składzie:

Zuzanna Stawinoga – przewodnicząca Komisji

Monika Kluch -zastępca przewodniczącego Komisji.

Anna Juszczyk – członek komisji.

Monika Syguła – członek komisji.

Szczepan Caba - członek komisji.

Tomasz Buczek – członek komisji.

dokonała rozstrzygnięcia konkursu na „Największe warzywo”

Komisja konkursowa oceniała warzywa zgodnie z załącznikami nr 1,2,3, do zarządzenia 33a/2017 wydanym przez Wójta Gminy Igołomia Wawrzeńczyce , według wagi i średnicy. Zwyciężyło 24 gatunki warzyw i hodowców od dzieci po dorosłych.

Brokuł – średnica – 29 cm- LUCYNA MIKLAS

Kalafior – średnica – 42cm – KRYSTIAN GŁOWA

Kapusta głowiasta biała - waga: 9 kg – BEATA LATAŁA

Kapusta głowiasta czerwona – waga: 6,04 kg- KRZYSZTOF DUDA

Kapusta pekińska - waga: 3,00 kg – EDGAR LATAŁA

Kapusta włoska – waga: 2,66 kg – EDGAR LATAŁA

Kalarepa – waga: 4,98 kg – IZABELA KACZMARCZYK

Cebula - waga: 0,70 kg – STANISŁAW GAS

Por – waga: 0,96 kg – RAFAŁ KWIATEK

Czosnek – waga: 0,10 kg – STANISŁAWA RYSAK-GURDA

Burak ćwikłowy – waga: 5,04 kg –HENRYK SOLARZ

Seler – waga: 2,00 kg - BARTOSZ JACHIMCZYK

Marchew - waga: 1,32 kg – MAGDALENA KACZMARCZYK

Pietruszka – waga: 0,54 kg – KAMIL FIUTOWSKI

Rzodkiew Czarna – waga: 0,50 kg – IZABELA KACZMARCZYK

Rzodkiew biała – waga: BRAK ZGŁOSZEŃ

Papryka czerwona – waga: 0,60 kg – GABRIEL KUĆKA

Pomidor - waga: 1,56 kg – ALINA ADAMCZYK

Ziemniak - waga: 0,78 kg – MILENA JASONEK

Bakłażan – waga: 1,76 kg – MATEUSZ KOCIERZ

Kabaczek – waga: 7,22 kg – MARZENA KACZMARCZYK

Ogórek - waga: 1,44 kg – ANETA MIERNIK

Ogórek melonowy,- waga: 3,30 kg – BEATA LATAŁA

Patison - waga: 2,50 kg – MAGDALENA KACZMARCZYK

Dyniajadalna – waga: 51,80 kg – MATEUSZ KOPEĆ

Cukinia – waga: 5,10 kg – PRZEMYSŁAW MATJAS

Nagrody i dyplomy zostały wręczone na X Małopolskim Święcie Warzyw. 
W imieniu organizatorów zostały złożone podziękowania za udział i wyhodowanie największego warzywa.

 

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie